BadU+ESB – mitä seuraavaksi?

Julkaistu:
31.10.2022

BadUn ja ESB:n mahdollinen yhdistyminen Suomen ylivoimaiseksi suurimmaksi ja johtavaksi sulkapalloseuraksi on tullut hallitusten kesällä alkaneiden keskustelujen ja valmistelutyön jälkeen jäsenistön päätöksentekovaiheeseen. Yhdistyminen tarkoittaa käytännössä molemmissa seuroissa sääntöjen muuttamista ja ESB:n nykyisissä säännöissä sääntöjen muuttamiseen tarvitaan kahden peräkkäisen jäsenkokouksen päätös ja näiden kahden kokouksen välillä täytyy olla vähintään kuukausi.

ESB:n ylimääräinen jäsenkokous äänesti seurojen yhdistymisprosessin viemisestä eteenpäin (eli siis käytännössä sääntöjen muuttamisesta) 20.10.2022. Äänestäneistä yli puolet eli kaikkiaan 58 % kannatti esitystä ja siten yhdistymistä, mutta sääntömuutosesityksen hyväksymiseen olisi vaadittu 75 %. Näin ollen yhdistymiseen johtavia uusia sääntöjä ei kyseisessä kokouksessa hyväksytty.

ESB:n hallitus kannattaa esitystä ja yhdistymistä edelleen 100-prosenttisesti ja jatkaa asian ajamista. ESB:n jäsenistölle järjestetään aiheesta keskustelutilaisuus 8.11. ja ESB:n hallitus kutsuu koolle ylimääräisen jäsenkokouksen pidettäväksi 15.11. ja tekee siellä uuden esityksen sääntöjen muuttamisesta. Mikäli sääntömuutosesitys hyväksytään 15.11. kokouksessa, toinen vaadittava kokous järjestetään vielä vuoden 2022 puolella.

Myös BadUn hallitus on edelleen yksimielisesti yhdistymisen takana ja tukee prosessia ja keskusteluja ja tahtotilana on saada yhdistyminen toteutettua vielä tämän vuoden puolella. Hallitus kutsuu sääntömääräisen jäsenkokouksen koolle 15.11. jälkeen ja toiveena on voida tuoda kokoukseen esitys sääntöjen muuttamisesta BadUn puolella yhdistymisen vaatimalla tavalla.

Yhdistymisessä ei lopeteta tai sulauteta nykyisiä yhdistyksiä, vaan tarkoittaisi käytännössä, kuten aikanaan Driven ja ÖIFin yhdistyessä, että kaikkien yhdistysten säännöt muutetaan yhdenmukaisiksi ja kaikilla yhdistyksillä olisi yksi ja sama hallitus. Yhdistynyt seura toimisi ja markkinoisi toimintaansa Badminton United -nimen alla koko pääkaupunkiseudulla ja nykyisen Espoon Sulkapallo-Badminton ry.:n nimeksi muutettaisiin osana sääntömuutosta Badminton United Espoo ry.

-Uskomme vahvasti, että seurojen yhdistyminen olisi palvelu koko suomalaiselle sulkapallolle, kun syntyisi 1000 jäsenen suuruusluokkaa oleva toimija, joka voisi tarjota ja kehittää toimintaa koko pääkaupunkiseudulla. Yhdistymisen motiivina ei ole halli- tai kenttävuorojen yhdistäminen tai keskittäminen tiettyihin paikkoihin, vaan toiminta jatkuisi nykyisissä halleissa Espoossa, Helsingissä ja Vantaalla ja päinvastoin voisimme tarjota näiden lisäksi vielä uusia pelimahdollisuuksia koko jäsenistölle. Yhdistymisen tärkein ajuri on luoda seura, jolla on resurssit ammattimaiseen johtamiseen ja sitä kautta tehokkaaseen ja laadukkaaseen toiminnan kehittämiseen, markkinointiin ja henkilökunnan johtamiseen. Yksi keskeinen tavoite on tehdä yhdistyneestä seurasta sulkapallon parissa Suomen paras ja halutuin työpaikka, jonne parhaat valmentajat ja ohjaahat hakeutuvat, koska seuraa johdetaan hyvin, henkilökunnalla on mahdollisuus keskittyä täysin omiin tehtäviinsä ja toimintaa ja työn tekemisen edellytyksiä kehitetään koko ajan, toteaa Badminton Unitedin puheenjohtaja Mika Eriksson.

Mikäli jäsenistöllä on kysyttävää yhdistymiseen liittyen, voitte olla yhteydessä puheenjohtajaan osoitteessa puheenjohtaja@badmintonunited.fi.

Yhdistymiseen liittyvää taustamateriaalia löytyy osoitteesta https://www.esb.fi/faq-badu-esb jota päivitetään säännöllisesti.