Tietoa seurasta

Badminton United koostuu kahdesta voittoa tavoittelemattomasta yhdistyksestä, jotka ovat helsinkiläinen Badminton United Helsinki sekä vantaalainen Badminton United. Yhdistyksillä on yhtenevät säännöt sekä yhteinen hallitus. Hallituksessa ja seuran muussa hallinnossa pyritään säilyttämään tasapainoinen asiantuntemus yhdistystoiminnasta molemmissa kaupungeissa. Molemmat yhdistykset ovat Suomen Sulkapalloliiton (SSuL) jäseniä. Vuosi 2021 oli Badminton Unitedin kolmas toimintavuosi ja seurassa oli vuoden 2021 lopulla 487  jäsentä. Jäsenistä 263 on alle 18-vuotiaita.

Badminton Unitedin helsinkiläinen ja vantaalainen osayhdistys suunnittelevat ja järjestävät toimintansa yhdessä.

Toiminta-ajatus

Badminton United on seura, joka tarjoaa laadukasta harraste- ja huippusulkapalloa - elämyksiä, iloa ja positiivista yhdessä tekemistä kaiken ikäisille ja tasoisille. Painopistealueena ovat lapset ja nuoret.

Toiminta jakaantuu harrasteliikuntaan, junioritoimintaan sekä kilpapelaamiseen. Badminton United tarjoaa jäsenilleen monipuoliset harrastemahdollisuudet sulkapallon parissa ja kannustaa elinikäiseen liikunnan harrastamiseen. 

Badminton United edistää ja tukee sulkapallon harrastamista toiminta-alueellaan. Seura pyrkii hyvään ja laadukkaaseen valmennukseen, jossa jokaisella on tilaa kehittyä, niin harrastajana, pelaajana kuin valmentajana. Seura tarjoaa harrastusmahdollisuuksia kaiken ikäisille niin suomen, ruotsin kuin englannin kielellä.

Talous ja hallinta

Yhdistyksillä Badminton United Helsinki ja Badminton United on omat erilliset taloutensa: pankkitili, tulot, menot ja kirjanpito. Pääsääntöisesti kumpikin yhdistys vastaa oman alueensa (Helsinki/Vantaa) toiminnan kustannuksista, ja saa tähän toimintaan liittyvät tulot. Tulonsiirtoja yhdistysten välillä voidaan tehdä esimerkiksi sellaisissa tilanteissa, joissa toiminnan järjestämiseen osallistuvat taloudellisesti molemmat yhdistykset, mutta vain toinen yhdistys voi saada toimintaan liittyvät tulot.

Seuran päärahoituslähteet ovat jäseniltä perittävät jäsen- ja kausimaksut sekä Helsingin ja Vantaan kaupungin toiminta-avustus.

Jäsenmaksut vuonna 2022:

45 euroa/vuosi 18 vuotta täyttäneiltä jäseniltä

35 euroa/vuosi alle 18-vuotiailta jäseniltä

30 euroa/vuosi kannatusjäsenmaksu

Suurimmat seuran toiminnasta aiheutuvat kuluerät ovat harjoitusryhmien kenttävuokrat ja valmentajien palkat sekä muun henkilöstön palkkakulut. Muita kustannuksia aiheutuu muun muassa Sulkapalloliiton jäsenmaksusta, tietoliikenteestä ja viestinnästä.

Talous- ja hallintotyö on automatisoitu mahdollisimman kokonaisvaltaisesti (mm. jäsen- ja harjoitusryhmien maksut, e-laskujen käyttö).

Kenelle sulkapallo sopii

Sulkapallo sopii kaikenikäisille ja -tasoisille. Varsinkin nuorille lapsille sulkapalloharrastuksen tarjoama monipuolinen liikunta antaa loistavat eväät motoriikan ja muiden taitojen kehittämiseen. Sulkapallo kasvattaa kestävyyttä ja lihasvoimaa sekä lisää reaktiokykyä. 

Seura numeroina

Badminton United:n historia alkaa vuodesta 1956, joten meneillään on jo seuran 67. toimintavuosi. Meitä United:laisia on jo lähes 500 ja olemme luonnollisesti Suomen Sulkapalloliiton jäsenseura.

Valmentajia yhteensä 12

Sulkapallokoulut ja valmennusryhmät lapsille ja nuorille 12 kpl.

Valmennusryhmät aikuisille 14 kpl.

Miten mukaan toimintaan

Soita tai laita viestiä: Marko Pyykönen, 045-202 6414/ marko@badmintonunited.fi tai Mika Eriksson, 040-3433 352 / puheenjohtaja@badmintonunited.fi